Tarife geçelim...Ben burada 1kğ ceviz içi 1,5 kğ pekmez için tarif veriyorum
MALZEMELER
1. Yorgan ipi 3-5 metre
(pazarda makarası 2.5 tl. her zaman her eve lazım bir malzeme, dolma kuruturken işe çok yarıyor doğrusu.)
2. 1 kğ Ceviz içi
(yarım ceviz içi bıçak yardımıyla ikiye bölünecek yani bir ceviz 4 parça olacak şekilde hazırlanır ben kabuklu ceviz kullandım kğ 8 tl 1 kğ iç için yaklaşık 2 kğ gerekli tavsiyem cevizleri siz kırın kıracak yardımıyla kolayda oluyor)
3. 1 su bardağı Buğday nişastası
(marketlerde 400 grlık paketler halinde satılıyor 1.2 tl)
4. 1/2 su bardağı toz şeker
5. 1,5 kğ pekmez
(köylü kadınlardan pazardan aldım kilosu 9 tl ama ben bulamam diyorsanız marketlerde ünlü markalarında var onlardan kullanın)
6. 3lt su (3 büyük cam kavanoz)
7. 3 su bardağı un
YAPIMI
Ceviz içleri yorgan ipine düğme diker gibi geçirilir. Ceviz içlerini kuruysa nemlendirin kolay dizilirler ipe takarken kırılmazlar. ( Kevgire koyup sudan geçirin temiz bir sofra bezine alın aynı şey)
ben evde çamaşırlıkta kurutacağım için iki taraflı geçirdim. cevizler arasında boşluk kalmamasına özen gösterin. işlem bitince ipin uçlarına düğüm atın ki cevizler dökülmesin.
Malzemelerin kaynayacağı tencereye pekmez ve suyu dökün karıştırın sulandırılmış pekmezin üçte birini başka bir kaba alın nişasta ve unu bu kaba ekleyin, iyice çırpıp tel süzgeçten geçirin. Topaklanmış un, nişasta yoksa tel süzgeçten geçirmenize gerek kalmaz. Tencerede kaynayan sulandırılmış pekmeze bu karışımı ağır ağır ilave edin. Bu arada orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırın ki dibine tutmasın ve homojen bir şekilde kıvam alsın.(yaş pasta muhallebisi kıvamı elde edilince tencere ateşten alınır.) Zaten tencerede onlarca küçük kabarçıklar oluşunca kıvamın elde edildiğini sizde anlayacaksınız.

ipe dizilmiş cevizler tencereye batırılarak çıkarılır ve çamaşırlığa asılır. (Çok eğlenceli )Ben çamaşırlığın altına büyük bir sini koydum. Peltenin kıvamını iyi ayarladığım için damlama da pek olmadı.
Artan pelteyi tepsiye ince bir tabaka halinde sıvayarak pestil haline getirebilirsiniz.
Ben pelteyi tepside biraz kuruduktan sonra parçalara ayırıp temiz bir bez üstünde kurutmaya devam ettim.
Eğer yazın yapıyorsanız gölgede, kasım ayında pastırma sıcaklarında güneşli serin havada kurutabilirsiniz. Sucuklar kuruduktan sonra kalın olması için bir daha pelte hazırlayıp batırabilirsiniz. Uğraşamam diyorsanız ilk seferinde bir kez değil iki kez pelteye batırıp çıkartın.
HEPİNİZE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.
Tarifiniz için çok teşekkür ederim. Çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Uzun süre yumuşak bir şekilde kalması için ne yapmamız gerekir.
YanıtlaSilDilin saglık
Siltarif icin cok tsk.ler bunu deniyecegim burda bu cevizli sucugun sadece bir tanesi 3 Euro :)
YanıtlaSilçok teşekkürler faydalı bir bilgiydi
YanıtlaSilçok mersi dostum çok makbule geçti.
YanıtlaSilEllerinize sağlık verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim Bende ilk defa buğun yaptım ve sizinki kadar lezzetli ve güzel oldu Allah razı olsun....
YanıtlaSilNasıl kaynatiliyir ilk başta su mu koyacsgiz
SilEn kısa zamanda deneyeceğim, elinize sağlık...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor deneyeceğim ama şeker neden konuyor acaba parlak olması için mi?)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor deneyeceğim ama şeker neden konuyor acaba parlak olması için mi?)
YanıtlaSilÖncelikler Teşekkürler ben denedim ama çok katı olmadı püf noktası ne petesinin kıvamı katili olucak bide mısır nişastası olmazmı yoksa püf noktası buğday nişastası mi
YanıtlaSilÖncelikler Teşekkürler ben denedim ama çok katı olmadı püf noktası ne petesinin kıvamı katili olucak bide mısır nişastası olmazmı yoksa püf noktası buğday nişastası mi
YanıtlaSilbende böyle tariflere meraklıyım doğrusu çok faydalı oldu teşekkür ederim yalnız ben öğrenciyim ceviz bana ağır gelir yer fıstığı ile pestil tarzında deneyeceğim inşaallah güzel olacağına inanıyorum...
YanıtlaSilbende böyle tariflere meraklıyım doğrusu çok faydalı oldu teşekkür ederim yalnız ben öğrenciyim ceviz bana ağır gelir yer fıstığı ile pestil tarzında deneyeceğim inşaallah güzel olacağına inanıyorum...
YanıtlaSilNasıl kaynatiliyir ilk başta su mu koyacsgiz
YanıtlaSilteşekkürler güzel tarif bende yapacağım inşallah
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu güzel tarif için teşekkürler gül anne. Pekmezli cevizli sucuk maraştan almak isteyenlere maraş gurme yi öneriyorum.
YanıtlaSilwww.marasgurme.com/pekmezli-cevizli-sucuk
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilCeramic vs Titanium Darts | Titanium Artisan Designs
YanıtlaSilTitanium 2019 ford ecosport titanium Darts is an all natural and attractive titanium mens ring aluminum alloy made titanium jewelry for piercings to produce a solid steel core and titanium chain to create a more suitable for use titanium aura quartz as a finishing
Casino Bonus Codes - December 2021
YanıtlaSilNo deposit bonus casino promotions. poormansguidetocasinogambling.com We recommend jancasino 2021 casino bonus codes and promos for new players. We also list new casino herzamanindir.com/ bonuses apr casino for wooricasinos.info December 2021.